Image Alt

7 principii de design web pentru fiecare tip de site

Elemente estentiale - Creare site - Web Design Brasov

7 principii de design web pentru fiecare tip de site

Crearea site-urilor web necesită multă creativitate și energie. Pe măsură ce site-ul tău îți reprezintă compania, vei dori să arate atractiv și plăcut din punct de vedere vizual. De asemenea, este important ca vizitatorii să poată naviga și să îți înțeleagă site-ul.

Pentru a te asigura că nevoile vizitatorilor sunt îndeplinite, poți urma câteva principii de vază ale design-ului web. Acestea nu necesită nicio abilitate de design, deoarece sunt pointeri accesibili care pot fi aplicați oricarui site din orice domeniu.

Află care sunt cele 7 principii de design web care pot îmbunătăți experiența utilizatorilor site-ului, asigurându-te că nu site-ul nu va obosi ochii vizitatorilor.

1. Balanță

Balanța face site-urile plăcute adăugând un simț al simetriei fiecărui element din pagină. Există 2 tipuri de echilibru:

  • Simetric, în care fiecare “jumătate” este egală. În imaginea de mai jos, jumătățile din stânga și din dreapta ale paginii sunt aproape identice.

Web Design - Design Web

  • Asimetric, în care fiecare jumătate este inegală, dar totuși echilibrată. În imaginea de mai jos, secțiunea din partea dreaptă este mai accentuată decât textul din stânga, dar designul general este încă echilibrat.

Branding - Optimizare SEO

2. Spațiul alb

Spațiul alb este exact ceea ce pare: spațiu gol.

Oferind vizitatorilor posibilitatea de a respira, le permite să se concentreze asupra conținutului tău. La rândul său, acesta îmbunătățește înțelegerea lor asupra viziunii companiei tale.

Dincolo de acestea, atrage atenția vizitatorilor asupra celor mai importante elemente ale paginii, oferindu-le o clipă să se odihnească și să proceseze ceea ce au văzut fără a fi inundați cu prea multe informații deodată.

3. Grile

Cele mai multe site-uri sunt proiectate pe baza unui sistem de împărțire a conținutului. În esență, acestea împart o pagina în coloane și rânduri. Grilele asigură că totul pe site-ul tău este aliniat, ceea ce menține aspectul curat și echilibrat.

4. Culoare

Culorile care sunt utilizate pe site-ul tău pot provoca emoții specifice, deoarece anumite culori fac ca oamenii să se simtă în anumite moduri. Contrastul dintre mai multe culori poate îmbunătăți lizibilitatea și poate atrage atenția asupra anumitor elemente. Poți crea un buton cu o culoare de contrast care va ieși în evidență de restul elementelor din pagină.

5. Grafică

Mulți oameni țin mai ușor minte lucurile vizuale, iar utilizarea imaginilor descriptive este o modalitate excelentă de a îți susține conținutul în timp ce acestea aderă la design-ul web site-ului.

Cu toate acestea, există 2 factori importanți care trebuie luați în considerare în crearea graficii. Mai întâi, limitează utilizarea imaginilor de dimensiuni foarte mari la începutul fiecărei pagini. Aceasta este zona site-ului unde vizitatorii aterizează înainte să înceapă derularea pentru a vedea mai mult conținut. În al doilea rând, asigură-te că optimizezi imaginile astfel încât acestea să nu încarce site-ul prea mult. Vei putea pierde ușor clienții dacă site-ul se va încărca excesiv de greu.

6. Tipografie

Tipografia include fonturile și dimensiunile textului site-ului web. Tipografia poate afecta capacitatea de a citi și de a înțelege conținutul.

Textul afișat pe site nu trebuie să fie prea mic sau prea mare. Dimensiunea textului de 16 pixeli este optimă, iar 12 pixeli fiind cea mai mică dimensiune absolută, care este încă vizibilă pe dispozitivele mobile, potrivit Google. Utilizează fonturi lizibile.

7. Consistență

Consistența implică asigurarea unei experiențe coerente pentru vizitatori și pentru menținerea aceluiași stil sau a design-ului estetic pe întregul site. Dincolo de acest lucru, încearcă să folosești același stil de capitalizare și culori pe paginile și conținutul tău.

În concluzie

Tehnologia site-urilor web este în continuă dezvoltare, motiv pentru care este important ca tu să ai o prezență online adaptată noilor tendințe, care să îți prezinte afacerea și să-ți genereze cât mai multe rezultate. Oferim servicii de creare site-uri la prețuri avantajoase, pentru ca tu să îți poți dezvolta afacerea mai departe.

Call Now Button