Image Alt

Când să îți ascunzi site-ul WordPress de Google

Redesign Website - Creare Landing Page

Când să îți ascunzi site-ul WordPress de Google

Unul dintre avantajele construirii site-ului cu WordPress este faptul că Google este notificat automat ori de câte ori actualizezi o postare sau o pagină. Dar, dacă nu dorești ca site-ul să fie listat în rezultatele motorului de căutare? Din acest motiv, este posibil să-ți ascuzi site-ul WordPress de Google pentru a împiedica partajarea paginilor cu publicul.

Cum indexează Google site-urile web?

Raportările Google care accesează cu crawlere (procesul de căutare a paginilor noi sau actualizate) este o modalitate de a aduna conținut public web pentru a-și actualiza rezultatele de căutare. Deoarece crawlerele descarcă pagini, le stochează și apoi folosește algoritmi pentru a le sorta și analiza, poate dura ceva timp pentru a-ți indexa site-ul. Orice actualizări pe care le faci vor declanșa acest proces – cu excepția cazului în care dorești să ascunzi site-ul web de Google.

Când este o idee bună să îți ascunzi site-ul web?

Există câteva motive pentru care poate dorești să îți ascunzi site-ul WordPress de Google. Ia acest lucru în considerare doar dacă:

  • Conținutul este privat. Prin împiedicarea indexării site-ului de motoarele ce căutare, poți reduce la minimum numărul de persoane care îți cunosc conținutul site-ului.
  • Conținutul se modifică frecvent. Nu dorești ca motoarele de căutare să partajeze conținut învechit, în cazul în care crawlerele lor de site-uri stochează pagini mai vechi.
  • Site-ul este în construcție.

Cum să eviți ca Google să-ți indexeze site-ul

Dacă creezi un site WordPress de la zero, ai timp de la început să-l ascunzi de crawlerele motoarelor de căutare. Prin schimbarea unei singure setări, vei avea un site web fără indexare și fără a fi urmărit de motoarele de căutare.

În panoul de administrare, navighează în secțiunea Settings(Setări) -> Reading(Afișare). Acolo poți seta ca site-ul să fie public sau ascuns.

Setările de confidențialitate WordPress

Setarea ascunsă va împiedica Google să indexeze site-ul tău, păstrând în același timp accesibilitatea pentru persoanele care sunt conștiente de conținutul tău. Dacă te răzgândești, poți schimba oricând setările la Public.

Oferim servicii de optimizare seo la prețuri avantajoase, pentru mai multe detalii nu ezita să ne contactezi.

Call Now Button